Passande hårfärg - Hårtransplantation, PRP och skönhetsbehandlingar i Borås | Fazli.seHårtransplantation, PRP och skönhetsbehandlingar i Borås | Fazli.se Passande hårfärg - Hårtransplantation, PRP och skönhetsbehandlingar i Borås | Fazli.se

Passande hårfärg

Hem » Salong » Passande hårfärg

Hår är en viktig del av en människas utseende, och det går att göra mycket med håret. Det går bland annat att skapa en mängd olika frisyrer, men det är också möjligt att färga håret till en massa olika färger. Det är inte alltid lätt att veta vilken frisyr eller färg man ska ha när man går till frisören, och det beror bland annat på att det finns så mycket att välja mellan samt att det finns mycket snyggt.

När man ska välja frisyr eller färg så ska man välja något som man tycker om och som man trivs med, men när det det kommer till val av hårfärg så finns det en annan sak som också är väldigt viktig att man tänker på innan man bestämmer sig, och det är att man ska välja färg efter den hudton man har. Även om man tycker att en färg är jättesnygg så är det inte säkert att den passar just en själv, utan det beror på vilken hudton man har.

För att man ska kunna veta vilken hårfärg man passar i så måste man först veta vilken hudton man har. Det finns tre olika hudfärger som antingen kan vara varma eller kalla. De tre hudfärgerna är ljus, mörk eller olivfärgad. Alla dessa hudfärger kan vara varma eller kalla, och varm innebär att att färgen drar sig åt det gulaktiga hållet, medan den kalla hudtonen innebär att färgen drar sig åt det blå och rosa hållet. För att undersöka vilken hudton man själv har så ska man titta på venerna i handleden. Om de är blåa så har man en kall hudton, medan om de är gröna så har man en varm hudton.

 

Om det är så att man har en ljus hy och en varm hudton så passar man i hårfärger som har nyanser av guld, både mörka och ljusa. Om man vill vara blond så ska man ha nyanser som guldblond, kopparblond, kolablond eller honungsblond. Vill man istället ha en mörkare hårfärg så ska man välja nyanser som kopparbrunt. Har man en ljus hy men en kall hudton så passar man i ask-färger, sandfärgat, platinablont, champagne och linfärgat i håret.

 

Är man mörk, alltså har en mörk hudfärg, och har en hudton som är varm så ska man välja hårfärger som mahognybrunt, tofféebrunt, men också varma honungs- och sirapstoner. Är man mörk med med en kall hudton ska passar man bäst i hår som är i bruna färger med en kall underton, som till exempel plommonfärg, espressofärg och bläcksvart.

 

Personer med en olivfärgad hy och en varm hudton ska välja hårfärger som är varma och bruna, till exempel hasselbrunt, mockabrunt, kastanjebrunt och mahognybrunt. Har man olivfärgad ny men en kall hudton så ska man välja hårfärger som kastanjebrunt, kanelbrunt och i andra bruna färger som har nyanser av ask.

 


 

info@fazli.se | 073-725 25 95