Hårstyling för män - Hårtransplantation, PRP och skönhetsbehandlingar i Borås | Fazli.seHårtransplantation, PRP och skönhetsbehandlingar i Borås | Fazli.se Hårstyling för män - Hårtransplantation, PRP och skönhetsbehandlingar i Borås | Fazli.se

Hårstyling för män

Hem » Salong » Hårstyling för män

Det är inte bara kvinnor som kan fixa håret och ha en mängd olika frisyrer, det är även möjligt för män. Om man som man tycker att man har en tråkig frisyr och att man har tröttnat på att se ut på samma sätt så kan man på olika sätt styla om sitt hår. För att lyckas med hårstyling som man så finns det vissa saker som kan vara bra att tänka på och ha i medvetandet.

För att veta hur man ska styla sitt hår så är det först och främst viktigt att man tänker på situationer i livet. Om man ska välja en ny stil för sitt hår så är det viktigt att man tänker på olika detaljer i livet. Man behöver bland annat fundera kring om det finns vissa behov eller krav på jobbet och hur mycket tid man vill lägga ner för att fixa och styla håret. Oavsett hur man stylar sitt hår och vilken frisyr man har så är det viktigt att man har något som passar den egna personligheten. Frisyren är en väldigt viktig del av utseende och därför är det viktigt att man väljer en frisyr som man trivs med.

Utöver att tänka på vad man trivs i så är det också viktigt att tänka på vad man passar i. Även om man tycker att en frisyr eller en stil är snygg så är det inte säkert att den passar på en själv. Man behöver bland annat välja frisyr och styla sitt hår efter ansiktsformen, och sedan när man kommit fram till vilken typ av frisyr man passar i så bör man komma fram till vilka frisyrer som passar för det hår man har. Vissa personer har tjockt hår, medan andra har tunt. Dessutom kan hår dela sig på olika sätt, och det är också något man måste ha i åtanke när man ska styla sitt hår.

Även om man har en och samma frisyr så kan man skapa olika stilar och frisyrer med hjälp av olika tekniker och metoder. Detta fungerar inte på alla frisyrer, men för många killar kan det vara möjligt. Genom att använda sig av olika hårvårdsprodukter så kan man forma sitt hår på olika sätt. Mousse, gel och vax är några av de produkter som kan hjälpa till att forma håret på ett visst sätt.

När man har fått håret på ett visst sätt som kanske inte annars är naturligt för håret så kan det vara bra att använda sig av produkter för att frisyren ska hålla sig så och att den ska stabiliseras. Hårspray är en av de produkter som kan användas för att undvika att håret blir hängande eller att det förlorar sin struktur. När man använder sig av hårspray så är det viktigt att man sprutar en bit från håret, och detta är viktigt för att håret inte ska klumpa ihop sig och bli väldigt hårt.

 

 

Frisyr utefter ansiktsform 

En frisyr kan göra oerhört mycket för ett utseende, både stilmässigt och påverka ansiktsform och hur man uppfattas. Att sätta sig i frisörsalongens stol och gå därifrån med något som inte alls känns rätt kan vara något av en mardröm för de flesta av oss, och kanske allra mest för en kille som oftast inte kan dölja misstaget med hjälp av hårband och spännen. Oavsett om man vill följa trender som kommer och går för att känna sig så där ”rätt” så bör man också försöka se till vilken ansiktsform man har och vad man utifrån denna bör satsa på.

 

Oval ansiktsform

En oval ansiktsform är relativt rund men avståndet mellan panna och haka är något längre än öra till öra. Överlag så passar näst intill viken frisyr som helst till en oval ansiktsform, både då det kommer till längd och form. Det enda som man bör tänka på och undvika så gott det går är att klippa till en fullängds fringe. Annars är det bara att leka och testa nya stilar.

 

Ett fyrkantigt ansikte

Ett fyrkantigt ansikte ger generellt mannen ett mer maskulint, starkt uttryck. Även detta lite kantigare ansikte klär i de flesta olika stilar men däremot så kan håret som finns vid hårfästet smickras mer om man låter kanterna där ikring hållas lite mjukare och rundare.

 

En avlång ansiktsform

Ett avlångt ansikte är något smalare och avståndet mellan hakans tipp till panna är relativt mycket längre än det som går att mäta upp från öra till öra. Detta kan vara bra då man väljer frisyr så att man inte väljer någon som byggs upp allt för mycket på höjden, men annars så klär även dessa killar i flertalet olika frisyrer. Vill du behålla en lite längre längd uppe på håret och av luggen så som trenderna tydligt idag visar är rätt så gör man smartast i att även behålla lite längd på sidorna och inte ta fram rakapparaten.

 

Den rund ansiktsformen

När det kommer till att välja frisyr i detta fallet så är det helt upp till vad man vill ska framhävas i ansiktet och om det finns något därtill som man önskar dölja mer. Det finns i stort sett inga mer eller mindre framträdande linjer och drag i ett runt ansikte. Framförallt så kan det vara smart att klipp upp håret så att det känns högre för att inte ha den riktigt lika runda framtoningen. Längre frisyrer kan hjälpa till att förstärka rundhetskänslan så även det bör undvikas.

 

Diamantformat ansikte

Ett ansikte med diamantformad form är något bredare vid käkbenen än över pannan och över käken. Vill man uppnå ett mjukare uttryck så är det absolut mest fördelaktiga att välja att hålla en längre hårlängd men det går också bra att skapa en lyckad siluett med hjälp utav en klippning där man formar håret utefter olika lager eller bygger mer på toppen.


 

info@fazli.se | 073-725 25 95