Biografi | Frisör, hårförlängning, barbering och frisörsalong i Borås
×

Biografi

Hem » Biografi

Fazli Krasniqi, salongsägare

Jag är en freelancefrisör, makeup artist och hårstylist, kreativt ansvarig för Ghd Sverige. Jag har arbetat inom skönhetsindustrin i ca 10 år. Jag är från Sverige och har jobbat i städer som Tokyo, London, New York och Köpenhamn och länder som Tyskland och Sydafrika.

Bland mina klienter finns GQ, Nelly.com och Mia Skäringer (Mia på Grötö) Du kan ofta se mig backstage på London Fashionweek där magin sker… Jag insåg som sextonåring min kärlek för yrket och älskar kreativiteten och friheten yrket medför.

Jag söker nya kontakter och medarbetare för att utöka mitt nätverk inom modeindustrin.

Varmt välkomna till mig, Fazli!

Calle Kellgren, frisör

Calle har varit yrkesverksam sedan 1987 efter diplomutbildning på Jingels International i London. Därefter har han utbildats på Sassoon Advanced Academys högsta nivå under fyra tillfällen med avslutad och godkända diplom.

Calle har jobbat för märken som Yves Saint Laurent, Dior och Clinique inom makeup. Han har ett brett arbetsområde inom fotografering för fashionindustrin med inriktning på Haute couture och har fått jobb publicerade i italienska Vouge, franska Elle och amerikanska Cosmopolitan.

Calle har kontinuerligt utbildat frisörer under tjugo år och har fått fram ett flertal nuvarande salongsägare och dessutom en silvermedaljör i frisör EM och brons i VM samt alldeles nyss ett brons i SM. Han håller en hög nivå på trender och är expert på att hitta frisyrer som passar kundens behov och naturliga förutsättningar.

 

Välkommen in till mig, Calle!

Alva Paulsson Karlsson , frisör 

Frisöryrket har alltid funnits i mitt hjärta, det började redan i högstadiet där jag färgade mina vänners hår och därifrån utvecklades min passion mer och mer för varje dag!

Efter en tre årig frisörutbildning på Drottning Blankas Gymnasieskola gick jag ut med ett godkänt delprov (gesäll) och ett stipendium ifrån Matrix. Jag har alltid älskat att jobba praktiskt och kreativt. Jag har även varit kreativt ansvarig för hår och styling under Borås första Dragshow år 2016, jag fick en stor eloge som fick mig att bara vilja fortsätta sträva efter mina mål. Därefter blev jag erbjuden att vara projektledare för hår på EXIT modevisningen som anordnas årligen av Textile Fashion Center.

Det bästa med mitt yrke dessutom är att man fortsätter alltid att utvecklas, det växer nya tekniker, färger och trender varje säsong. Jag försöker hålla mig uppdaterad genom att se på modevisningar , mitt mål är att mina kunder ska känna sig väl omhändertagna och nöjda när dom går ut från salongen. Jag har en god form känsla och hög estetik, stor passion för form och färg.

Välkomna till mig, Alva!

Vildane Azemi, frisör / kosmetisk pigmentering

Efter att jag jobbat flera år som frisör och fått stor erfarenhet i mitt arbete så talar jag från mitt hjärta när jag säger, det ska vara omöjligt att min kunder ska gå missnöjda ifrån ett besök på salongen, hos Vildana.

Jag tycker det är viktigt att kunden ska kunna prata med mig om hur hon/han vill att resultatet ska bli och att jag kommer på med förslag till kunderna vad som gäller för färger, frisyrer, mode och allt annat kring som är viktigt och så klart kul att känna till. Men det är lika viktigt att jag förstår och känner in kundens egna önskemål.

Varmt Välkomna till mig, Vildana!


Cecilia Thapakorn Foksanthia, frisör / receptionist 

Under en treårig frisörutbildning på gymnasiet har jag varit med i skol SM, DM och VM och har kammat hem platser inom topp 5 alla tre åren. Utöver dessa tävlingar erbjöds jag en plats i landslaget för att kunna ha möjlighet till att träna samt tävla inom internationella tävlingar och representera Sverige. Denna möjlighet som jag blev erbjuden har utvecklat och byggt upp stora känslor för färg och form. Den har även givit mig stora kreativa idéer, höga tekniska arbetssätt och konstnärliga kvaliteter för frisöryrket.

Det bästa med detta yrket enligt mig är att man aldrig bli klar som frisör utan att man var dag blir inspirerad av nya trender och tekniker. Jag hämtar ofta mina inspiration från filmer, tidningar, kändisar och folk ute på stan. Min personliga synvinkel på vad som är trendigt är vad du själv ser framför dig när du står framför en spegel. Det ska kännas bra och det ska vara en reflektion av dig.

Håret är den största ideala smycket som vi har, vågar du sticka ut, vågar du visa fram det, då är du varmt välkommen för att få lyft på det till maximal nivå som klär dig som person.

Välkommen till mig, Cecilia!


SOFIA EDIN FRISÖR / BARBERARE 

Jag är frisör och barberare, började på frisörskolan i gymnasiet och utbildade mig därefter också till barberare. Direkt efter gymnasiet var jag på en salong i Barcelona. Efter det etablerade jag mig på en salong här i stan i 4år innan jag kom till salong fazli. Jag har en stark känsla för form och färgdesign, vad som passar kundens unika förutsättningar. Det bästa med frisöryrket är att man får hjälpa folk att känna sig fina och speciella, men också att jag som frisör aldrig slutar utvecklas! Jag vill alltid framåt, nya utmaningar och skapa nya kontakter. Håret är din viktigaste accessoar. Håret är det första du ser hos en person och jag hjälper dig gärna att bli den bästa versionen av dig själv!

Varmt Välkomna till mig, Sofia  !